Individuele visagie opleidingen

Droom je ervan om visagist te worden? Bij Make-up Designory (MUD) kan je individuele visagie opleidingen volgen, zowel om de echte beautymake-up technieken aan te leren als om je specialiseren in bruidsmake-up of fashion make-up. Onze visagie-opleidingen bieden je een uitgebreide scholing en gaan dieper in op de verschillende aspecten van de make-upwereld.

Weet je wat je wil leren? Dan helpen we je graag om de juiste make-up opleiding te kiezen. We overlopen samen alle mogelijkheden in een persoonlijk gesprek en zoeken naar een opleiding of een make-up programma dat bij je past. Voor elke make-up opleiding die je met succes beëindigt, krijg je een certificaat. 

Curriculum Schoolafspraken Aanwezigheden Opdrachten Betaalmogelijkheden

Unieke onderwijsmethodologie

De opleidingen van MUD Studio baseren zich op dezelfde uitmuntende onderwijsmethodologie en leerkrachtenopleiding die van MUD een pionier maakten in de make-up onderwijswereld. De inhoud van de cursussen komt uit hetzelfde curriculum als dat van de langere programma’s bij MUD, maar is verspreid over kleinere modules. Je volgt deze modules apart of in combinatie, in de MUD school van jouw keuze.

MUD Studio combineert de Make-Up Designory's detailhandel met een boeiend onderwijsaanbod. Zo geniet je van gekwalificeerde MUD producten én unieke opleidingen in make-up artistry. MUD nodigt je uit voor weekend- of avondcursussen, workshops voor make-up liefhebbers en zelfs professionele make-up opleidingen en programma’s met MUD certificaten. 

Samenwerken zoals professionals

De studenten, begeleiders en administratieve medewerkers die elkaar vandaag in onze school ontmoeten, zijn de professionals die morgen zullen samenwerken. Dat weten we bij Make-Up Designory (MUD). En daarom hechten we veel belang aan een respectvolle, hoffelijke sfeer. We vragen onze studenten om hun schoolomgeving te behandelen zoals een werkomgeving. Concreet? Persoonlijke en professionele hygiëne, altijd en overal. Werkplaatsen en leslokalen die mogen gezien worden. Grondige reiniging van het materiaal, de werkplaats en de spiegels op het einde van elke lesdag. Respect voor de extra regels van iedere leerkracht.

De cursussen van MUD zijn actieve, praktijkgerichte programma’s in een strikt professionele omgeving. Om het leerproces te optimaliseren, vragen we alle studenten om niet alleen als artiest, maar ook als model te fungeren. Ben jij de artiest? Dan ervaar je je opdracht alsof je écht aan het werk bent. Dat impliceert een aantal zaken, zoals beleefdheid en professionalisme, nette tools en een geordende werkplaats. Je moet je ook altijd bewust zijn van het comfort van het model. Controleer regelmatig of hij of zij voldoende kan ademhalen, en bescherm de kledij met een bedekking. Ben jij het model in de cursus make-up? Dan zit je perfect stil en rustig. Werk ook goed samen met de artiest, zonder dat je opmerkingen en advies geeft.

Onze verwachtingen

MUD studenten nemen hun klasverantwoordelijkheden professioneel op. Dat spreekt voor zich. Dat betekent dat je op tijd naar de les komt. Onze MUD-leerkrachten en staf verwachten dat iedere student in het leslokaal is, met een ingerichte werkplaats en helemaal klaar voor het begin van de les. Zo installeren we gedragscodes en gewoontes die je helpen in je latere professionele loopbaan. Vermijd ook afwezigheden en vertragingen die de resultaten van je opleiding en curriculum negatief beïnvloeden.

Je moet minstens 90 procent van de lesuren aanwezig zijn om aanspraak te maken op een certificaat. Daarvoor is je fysieke aanwezigheid in de klas noodzakelijk. Dus vertragingen of afwezigheden kunnen nooit een excuus zijn. Elke vertraging wordt afgerond naar 15 minuten. Wanneer ben je te laat? Als je er niet bent bij de start van de les, na een pauze of na de lunch. Of als je de klas te vroeg verlaat. Word je een hele dag als afwezig geregistreerd? Dan noteren we voor die dag nul uren aanwezigheid.

Studenten die de minimale aanwezigheid van 90 procent niet halen, kunnen geen certificaat behalen. We maken uiteraard wel een uitzondering als de afwezigheid door ziekte is. De school voorziet dan een inhaalmoment. 

Haal alles uit je cursus

Krijg je huiswerk boven op je dagelijkse opdrachten in de klas? Dan verwachten we dat je die taak stipt uitvoert volgens de afgesproken timing. Zo krijg je een volledig studiecertificaat voor je opleiding. Lever je je taak te laat in? Dan krijg je maar een half studiecertificaat. Ben je afwezig op de dag dat je je taak moet inleveren? Dan geef je het af op de eerste dag dat je terug naar school komt. Zo behoud je het recht op je volledige certificaat.

Loop je opdrachten, tests of lestijd van je opleiding mis door ziekte? Dan stelt je leerkracht een plan op om de gemiste zaken in te halen, eventueel met bijkomende praktijkoefeningen of testperiodes. We raden je aan om alles in te halen terwijl je nog les volgt. 

Betaal jouw make-up artist opleiding
op jouw eigen tempo

Een visagie opleiding volgen is investeren in jezelf en in jouw toekomst. Make-Up Designory (MUD) biedt om deze reden een flexibele formule aan om jouw opleiding make-up artist te spreiden over een periode van 3, 6 of 12 maanden.

Bij alle opleidingen wordt een voorschot gevraagd binnen de 14 dagen na inschrijving. Het restsaldo kan in één betaling gebeuren 30 dagen voor de start van de opleiding of via maandelijkse betalingen.

Kies je voor een betaling met maandelijkse spreidingen dan zitten alle kosten verrekend in het maandbedrag, zowel de opleiding als de volledige make-upkit. Zie hieronder de mogelijkheden per opleiding.

Level 1: Make-up Artist Program (Beauty Essentials)
Voorschot €675 plus 3 x €570 / maand
of voorschot €675 plus 12 x €169 / maand
of voorschot €675 plus 6 x €322 / maand

Level 2: Make-up Artist Program (Airbrush, Bridal, Studio, High Fashion)
Voorschot €875 plus 6 x €579 / maand
of voorschot €875 plus 12 x €319 / maand
of voorschot €875 plus 18 x €225 / maand

Level 2: Airbrush
Voorschot €385 plus 3 x €295 / maand
of voorschot €385 plus 6 x €173 / maand

Level 2: Bridal
Voorschot €385 plus 3 x €221 / maand
of voorschot €385 plus 6 x €129 / maand

Level 2: Studio Make-up
Voorschot €385 plus 3 x €281 / maand
of voorschot €385 plus 6 x €165 / maand

Level 2: High Fashion Make-up
Voorschot €385 plus 3 x €310 / maand
of voorschot €385 plus 6 x €179 / maand
Inclusief 2 fotoshoots!

Level 3: Hairstyling Essentials
Voorschot €385 plus 3 x €405 / maand
of voorschot €385 plus 6 x €199 / maand
of Voorschot €385 plus 12 x €110 / maand

Alle betalingen met spreidingen zijn zonder tussenkomst van een bank. De betalingen gebeuren steeds via maandelijkse facturen. Bij de keuze voor gespreide betalingen van 6, 12 of 18 maanden zitten administratiekosten verrekend in het maandbedrag. De opleiding spreiden over 3 maanden is zonder bijkomende kosten.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics