Van haardrogen tot hoogstaande opsteekkapsels

Bij Make-Up Designory zien we hairstyling niet als iets bijkomstig, maar wel als een essentieel onderdeel van je werk. Daarom organiseren we deze intensieve opleiding Allround Hairstyling specifiek gericht naar make-upartiesten. De focus ligt op de basistechnieken van hairstyling. Van eenvoudig haardrogen tot creatieve hoogstandjes. Eigentijds én eigenwijs, met moderne kapsels of springerige, originele ontwerpen met hot tools en krulspelden. Oefening baart kunst, daarom bevat de cursus zowel dagelijkse projecten als oefensessies. Je werkt ook volledige make-up en haaropdrachten af, om je ervaring op de werkvloer een flinke boost te geven.

Nu introductieprijs: €1050 ipv €1400 + kit!


Allround werken als make-upartiest(e)

Dé vereiste voor een professionele make-up artiest? Allround werken. Er wordt nu eenmaal verwacht dat een make-upartieste veelzijdig is. En dat leer je in deze uitgebreide opleiding hairstyling. De cursus bestaat uit 70 uren, verspreid over 4 modules: Hair Basics, Hot Tools, Hair Techniques en Character. Je schaaft niet alleen jouw hairstyling kennis bij, want ook make-up komt aan bod.
Op het einde heb je alle technieken perfect onder de knie en ben je van alle markten thuis om zelf te creëren. Resultaat? Je staat er als allround make-up artiest.
 

Alles haarfijn uitgelegd

De opleiding Allround Hairstyling start met eenvoudige dingen. Hoe droog je haar? Hoe werk je met verschillende haarlengtes en texturen? Welke tools gebruik ik voor welk resultaat? Onze methode: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zowel op oefenhoofden, als op medestudenten.
Daarna gaan we dieper in op de vele haarstijlen en -technieken en leer je eenvoudige, moderne of klassieke opsteekkapsels te maken. Specifieke evenementen verdienen specifieke tips, zoals huwelijk, film en foto.

Jij speelt de hoofdrol, want deze opleiding is praktijkgericht. We houden de klas klein - tot maximum 8 personen. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht.
 

Constante opvolging

Je leert al doende, en door kritisch te zijn voor jezelf. Je krijgt ook voortdurend opbouwende feedback van de docente én van jouw medestudenten. Het resultaat? Je wordt elke dag beter en zet alle geleerde kennis moeiteloos om in prachtige praktijkvoorbeelden. En daar mag je best trots op zijn.
 

Beroep met toekomst

De opleiding Allround Hairstyling biedt heel wat nieuwe vaardigheden. De veelzijdigheid van de cursus is een extra troef. Want naast alle belangrijke technieken leer je ook klantgericht werken.
Na deze cursus ga je snel aan de slag als allround make-upartiest(e). Zelfstandig of als werknemer. Jouw kans op tewerkstelling ligt opeens een pak hoger want allround werken is nu eenmaal een basisvereiste vandaag.

Ontdek onze visagie opleiding

Onze visagie opleidingen baseren zich op dezelfde uitstekende onderwijsmethode en lerarenopleiding waarmee MUD haar strepen verdiende in de make-up onderwijswereld. De leerstof komt overeen met het curriculum van de langere MUD make-up opleidingen, maar is onderverdeeld in kleinere modules.

Hair Lengths - Textures

Sanitation

Combing and Tangles

Blow Drying - Vent Brush

Blow Drying - Round Brush

Hot Roller Set

Curling

Short Hair

French Braiding

French Twist

Bridal

Make-up and Hair Project

Written Test

Make-up and Hair Test

Opleiding Hairstyling

Studentenwerk
MUD Gent & Antwerpen

Voor wie en waarom

Iedereen die Hairstyling wenst aan te leren specificiek voor make-up artiesten, kan onze opleiding 'Make-up Artist Level III: Hairstyling Essentials' volgen. Een vooropleiding is vereist voor niet MUD-studenten. Deze opleiding duurt 70 lesuren. En daarmee maakt MUD het verschil. Dit is de enige opleiding die zich specifiek focust op haar en make-up voor make-upartiesten. Na deze opleiding ben je klaar voor de volgende uitdaging! 

Ervaring en vooropleiding

Heb je reeds een Level I certificaat? Dan kan je deze opleiding volgen zonder enige andere vereisten.
Ben je professional of heb je een andere basis make-up opleiding genoten? Dan nodigen we jou graag uit voor een intakegesprek en praktische proef op de school. Neem contact op voor meer informatie.

Onze kwaliteit

Make-Up Designory groeide uit tot het grootste onderwijssysteem dat exclusief focust op opleidingen voor make-up artiesten. Doorheen de jaren blijven we trouw aan onze educatieve normen, curriculumontwikkeling en teacher training. Zo creëerden we een standaardvorm van make-up onderwijs die wereldwijd gevolgd wordt. Hetzelfde curriculum en dezelfde hoge normen en MUD gecertificeerde leerkrachten vind je terug in MUD’s hoofdcampussen in New York en Los Angeles, en via het internationale netwerk aan MUD studios.

MUD Job Board

Ken je het MUD Job Board? Dat is een stageplatform exclusief voor MUD studenten. Na deze basis opleiding heb je toegang tot dit platform. Handig, want zo kun je deelnemen aan boeiende stages, zoals modeshows, filmopnames, fotoshoots en particuliere make-up op evenementen. Een stevige boost voor jouw praktijkervaring en zelfvertrouwen!   

Waar en wanneer

Prijzen

Essentials Of Hairstyling

1050 EUR(vrij van BTW) +

Make-up kit

515,00 EUR
(excl. 21% BTW)Kit details
Inschrijven
of

Betaal per maand

110/maand EUR(12 betalingen) Meer info
of

Betaal per maand

199/maand EUR(6 betalingen) Meer info
of

Betaal per maand

379/maand EUR(3 betalingen) Meer info

De opleiding Hairstyling Essentials duurt 70 lesuren en is erkend door de Belgische overheid onder het erkenningsnummer DV.O213329 voor KMO-cheques. Ze kan zowel gevolgd worden door particlieren als door zelfstandigen. De betaling kan je doen met KMO-cheques, overschrijving of via spreidingen aangepast aan jouw maandelijks budget.
 

Betaalmogelijkheden als zelfstandige

KMO-cheques: Hierdoor ontvang je een korting tot -40% op het bedrag van de opleidingskosten. Jouw zelfstandig beroep moet in het verlengde liggen van de te volgen opleiding (of moet dat worden).
 

Betaalmogelijkheden als particulier

Maandelijkse betalingen: Je kan de volledige kost van de opleiding (opleiding & kit) spreiden over 6 maanden. 
Opleidingsvergoeding: De opleiding visagie van MUD België is erkend binnen het paritair comité 314 (haartooi, fitness en schoonheidszorgen). Gevolg? Als je een naschoolse, erkende cursus make-up volgt, dan krijg je een opleidingsvergoeding die tot 750 euro per jaar oploopt.

Nu introductieprijs: €1050 ipv €1400 + kit!

Voorschot: Bij het boeken wordt een voorschot gevraagd via overschrijving of VISA van 385,00 EUR
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics