Werk als make-up artiest tijdens fotoshoots en runways

In onze specialisatieopleiding High Fashion Make-up Trends leer je inzicht ontwikkelen in de wereld van fashion editorial en runway. Tijdens deze opleiding leer je je creativiteit verder te ontwikkelen en let je op oog voor detail. Je leert uit jouw gemaakte fouten en wordt een betere make-up artiest(e) tijdens fotoshoots en modeshows.

Print Unit: Oog voor detail tijdens fotoshoots

De print unit is het eerste deel van deze opleiding en is ontworpen om jou als make-up artiest een beter inzicht te geven in print- en reclame make-up. Make-up tijdens fotografie wordt gezien als een momentopname. Art directors en beauty editors passen na een shoot vaak fotoretouches toe, een realititeit die je als make-up artiest onder ogen moet zien. Ook al lijkt de retouche een oplossing voor veel dingen, toch blijft jouw job als make-up artiest uiterst belangrijk. Er moet altijd gestreeft worden naar een zo perfect mogelijke make-up zodat er weinig of niets moet veranderen aan de foto.
 

Om die reden gaan we in deze unit dieper in op de details tijdens zo’n fotoshoot en zal je een kritische oog moeten werpen op je eigen werk en dat van medestudenten. Deze oefening zorgt ervoor dat je op het werkveld zelfzekerder wordt maar dat je voornamelijk meer oog voor detail krijgt. Dit door praktische oefeningen en gesimuleerde fotoshoots. 

Fashion Unit: Creatieve make-up

Dit is een van de meest creatieve units en laat jou als make-up artiest toe om creatief om te gaan met make-up. Je creëert looks op fashion niveau die bijdragen aan de vraag van de klant. Je creëert conceptuele looks  verbluffende make-ups. Jouw uitgangspunt? De noden van de klant en het project. Je maakt kennis met de verschillende onderdelen van een redactionele of fashion fotoshoot, van design tot op de set. Tijdens het examen krijg je een échte fotoshoot en werk je samen met internationale fotografe Samantha Hunt. Zo heb je op het einde van de opleiding een waardige portfoliofoto. Voor deze shoot dien je een model te voorzien!

Ontdek onze visagie opleiding

Onze visagie opleidingen baseren zich op dezelfde uitstekende onderwijsmethode en lerarenopleiding waarmee MUD haar strepen verdiende in de make-up onderwijswereld. De leerstof komt overeen met het curriculum van de langere MUD make-up opleidingen, maar is onderverdeeld in kleinere modules.

Opleiding High Fashion Highlights

Kennismaking High Fashion

Creatief met producten

Presenteren voor de klant

Glowy nude

Abstract smokey eyes

Brows & lips

Editorial looks

Runway looks

Make-up design

Face charts

Black & White

Studio belichting

Groepskritiek

Studentenwerk High Fashion

Behind the scenes & eindwerk

Voor wie en waarom

Iedereen die fashion make-up intensief wil aanleren, kan onze opleiding 'Make-up Artist Level II: High Fashion Make-up' volgen. Een vooropleiding is vereist voor niet MUD-studenten. Deze opleiding duurt 35 lesuren. En daarmee maakt MUD het verschil. Na deze opleiding ben je klaar voor de volgende make-up uitdaging! 

Ervaring en vooropleiding

Heb je reeds een Level I certificaat? Dan kan je deze opleiding volgen zonder enige andere vereisten. Hou er rekening mee dat dit de meest intensieve opleiding is. We raden aan deze opleiding te volgen als laatste in de reeks.
Ben je professional of heb je een andere basis make-up opleiding genoten? Dan nodigen we jou graag uit voor een intakegesprek en praktische proef op de school. Neem contact op voor meer informatie.

Onze kwaliteit

Make-Up Designory groeide uit tot het grootste onderwijssysteem dat exclusief focust op opleidingen voor make-up artiesten. Doorheen de jaren blijven we trouw aan onze educatieve normen, curriculumontwikkeling en teacher training. Zo creëerden we een standaardvorm van make-up onderwijs die wereldwijd gevolgd wordt. Hetzelfde curriculum en dezelfde hoge normen en MUD gecertificeerde leerkrachten vind je terug in MUD’s hoofdcampussen in New York en Los Angeles, en via het internationale netwerk aan MUD studios.

MUD Job Board

Ken je het MUD Job Board? Dat is een stageplatform exclusief voor MUD studenten. Na de Level 1 opleiding heb je toegang tot dit platform. Handig, want zo kun je deelnemen aan boeiende stages, zoals modeshows, filmopnames, fotoshoots en particuliere make-up op evenementen. Een stevige boost voor jouw praktijkervaring en zelfvertrouwen!   

Waar en wanneer

Prijzen

High Fashion Make-up

770,00 EUR(vrij van BTW) +

Make-up kit

389,00 EUR
(excl. 21% BTW)Kit details
Inschrijven
of

Betaal per maand

169/maand EUR(6 betalingen) Meer info

De opleiding High Fashion Make-up Trends duurt 35 lesuren en is erkend door de Belgische overheid onder het erkenningsnummer DV.O213329 voor KMO-cheques. Ze kan zowel gevolgd worden door particlieren als door zelfstandigen. De betaling kan je doen met KMO-cheques, overschrijving of via spreidingen aangepast aan jouw maandelijks budget.
 

Betaalmogelijkheden als zelfstandige

KMO-cheques: Hierdoor ontvang je een korting tot -40% op het bedrag van de opleidingskosten. Jouw zelfstandig beroep moet in het verlengde liggen van de te volgen opleiding (of moet dat worden).
 

Betaalmogelijkheden als particulier

Maandelijkse betalingen: Je kan de volledige kost van de opleiding (opleiding & kit) spreiden over 6 maanden. 
Opleidingsvergoeding: De opleiding visagie van MUD België is erkend binnen het paritair comité 314 (haartooi, fitness en schoonheidszorgen). Gevolg? Als je een naschoolse, erkende cursus make-up volgt, dan krijg je een opleidingsvergoeding die tot 750 euro per jaar oploopt.

 

Voorschot: Bij het boeken wordt een voorschot gevraagd via overschrijving of VISA van 385,00 EUR
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics