Een intensieve beauty make-up opleiding

Wil je bij Make-Up Designory een opleiding volgen? We vertellen je er graag alles over in een kennismakingsgesprek op school. Hieronder vind je alvast meer informatie over de beauty make-up opleiding Beauty Essentials. Na deze make-up opleiding kun je je talenten uitbreiden met de modules Airbrush, Bridal, Studio en High Fashion Make-up Artiest. Want make-up artiest word je niet in een paar dagen tijd. 

Investeer in jezelf én in jouw toekomst

Bij MUD vind je geen alles-in-één opleiding, maar wel veelzijdige modules die enkel en alleen over make-up gaan. Die specialisatie in make-up is onze sterkste troef. Nergens anders vind je zo een uitgebreid aanbod, met opleidingen voor nieuwe en ervaren make-up artiesten. Ongeacht in welk make-up gebied je werkt of van plan bent om te werken, met MUD til je je make-up skills naar een hoger niveau! Ontdek alle voordelen als MUD-student.

Een totaalbeheersing van beauty make-up

Beauty make-up is een onmisbare vaardigheid voor iedere make-up artiest(e). Het maakt niet uit welke richting je zal uit gaan als make-up artiest(e). Wat moet je kunnen om beauty make-up aan te brengen voor film, HD-televisie, print fotografie, advertising en retail cosmetica? Dat is het uitgangspunt van deze opleiding visagie. Je leert facial contouring met highlights en shadows, correcties en concealing-technieken, base matching, oog- en lipapplicaties en het juiste gebruik van poeder en kleur op de wangen. Ben je klaar voor het echte werk? Dan is deze erkende make-up opleiding iets voor jou!

Vier praktische modules

Onze opleiding visagie 'Beauty Essentials' bestaat uit vier modules: Foundation, Highlight & Shadow, Eyes & Lips, en Beauty. 'Beauty Essentials' legt de nadruk op de technieken die je vandaag de dag in deze veelzijdige sector nodig hebt. Ongeacht in welke van deze make-up gebieden je werkt of van plan bent om te werken, beheersing van beauty make-up is absolute een must.

Praktijkervaring

Tijdens deze opleiding krijg je toegang tot het MUD Job Board. Een stageplatform dat exclusief is voor MUD-studenten. Via dit medium kan je deelnemen aan beloftevolle stages die jouw praktijkervaring en zelfvertrouwen een ware boost geven! Dit gaat van modedéfilés tot filmopnames en van fotoshoots tot particuliere make-up op evenementen.
Na de opleiding ga je aan de slag in bij- of hoofdberoep. Een garantie dat je écht het verschil maakt. Meer info over de vestigingswet en andere veelgestelde vragen kan je hier vinden. Om je make-up skills verder naar een hoger niveau te tillen neem je deel aan één van onze specialisatieopleidingen.

Deze opleiding bestaat uit volgende modules:

Beauty Essentials

Beauty make-up kunnen aanbrengen is een van de belangrijkste vaardigheden van een visagist en een van de eerste skills die je als beginnende make-up artist onder de knie moet hebben. De Beauty Essentials-opleiding van MUD…

Ontdek de opleiding

Ontdek de opleiding

Ontdek onze visagie opleiding

Onze visagie opleidingen baseren zich op dezelfde uitstekende onderwijsmethode en lerarenopleiding waarmee MUD haar strepen verdiende in de make-up onderwijswereld. De leerstof komt overeen met het curriculum van de langere MUD make-up opleidingen, maar is onderverdeeld in kleinere modules.

Vier intensieve modules

Foundation

Module 1

De module ‘Foundation’ is de eerste van vier te volgen modules uit de opleiding ‘Make-up Artist Pro I: Beauty Essentials’. Ze omvat de belangrijkste vaardigheden van een make-up artiest. Hoe behoud je een professionele en hygiënische werkomgeving? Welke technieken gebruiken we om de juiste fond de teint te kiezen? Hoe vertaal ik mijn idee op papier én op het gezicht? Dat is het uitgangspunt van de module ‘Foundation’. Hieronder kan je het leerplan in detail raadplegen.

Highlight & Shadow

Module 2

Waarom gebruiken we make-up, highlights en shadows? Om probleemgebieden te corrigeren en iemand écht mooier te maken. In deze module ‘Highlight & Shadow’ belichten we de basisprincipes van kleurcorrectie, en leer je highlights en shadows juist te gebruiken. De module ‘Highlight & Shadow’ is de tweede module van de opleiding ‘Beauty Essentials’. Samen omvatten ze de belangrijkste vaardigheden van een make-up artiest. Hieronder kan je het leerplan in detail raadplegen.

Ogen & Lippen

Module 3

Licht uit, spot aan op ogen en lippen. Je speelt met verschillende laagjes oogschaduw, eyeliner posities, wimpers, wenkbrauwen, kleurcorrectie van de lippen, … Mogelijkheden zat om je creatieve vrijheid bot te vieren. Maar eerst moet je weten hoe je elk gebied van het gezicht correct aanpakt om het gewenste resultaat te bekomen. Deze module ‘Ogen & Lippen’ is de derde module van de opleiding ‘Beauty Essentials’. Zo leer je de belangrijkste vaardigheden van een make-up artiest. Hieronder kan je het leerplan in detail raadplegen.

Finishing

Module 4

De kers op de taart, deze module ‘Finishing’. En zo maak je het framewerk van de opleiding ‘Beauty Essentials’ compleet. De focus ligt op dee creatie van een complete make-up die de totale schoonheid van het individu verbetert. Je gebruikt alle vaardigheden uit de vorige modules van deze opleiding visagie. Resultaat? Jouw make-up applicatie corrigeert alle problemen, terwijl de look er nog steeds naturelle uitziet. Hieronder kan je het leerplan in detail raadplegen.

Beauty Essentials Highlights

Professionaliteit

Face Charts

Grayscale

Light & Shades

Gezichtsanalyse

Base Application

Base matching

Concealer application

Corrections

Contouring

Highlights & Shadow

Eyebrow Application

Corrective Eye Shadow Application

Eye Shadow

Eyeliner Application

Eyelash Application

Lip shades & corrections

Corrective make-up

Natural make-up

Smokey Eyes

Voor wie en waarom

Iedereen die beauty make-up intensief wil aanleren, kan onze opleiding 'Make-up Artist Level I: Beauty Essentials' volgen. Een vooropleiding is niet nodig: zowel beginners als professionals zijn welkom. Je volgt de lessen in het Nederlands, de werkboeken zijn in het Engels. De opleiding duurt 84 lesuren. En daarmee maakt MUD het verschil. Want geen enkele andere make-up school in België biedt een beroepsopleiding aan met zoveel intensieve kennis over beauty make-up. Na deze opleiding ben je klaar voor de volgende make-up uitdaging! We zien deze eerste 84 uur als dé basis om beauty make-up te leren.

Ervaring en vooropleiding

Ben je reeds professioneel make-up artiest(e)? Of heb je enkel de passie maar niet de ervaring? Deze opleiding richt zich naar beide doelgroepen met een uiterst uniek en up-to-date leerplan, waarvan oorsprong in onze hoofdcampus te New York.

Onze kwaliteit

Make-Up Designory groeide uit tot het grootste make-up school dat exclusief focust op opleidingen voor make-up artiesten. Doorheen de jaren blijven we trouw aan onze educatieve normen, curriculumontwikkeling en teacher training. Zo creëerden we een standaardvorm van make-up onderwijs die wereldwijd gevolgd wordt. Hetzelfde curriculum en dezelfde hoge normen en MUD gecertificeerde leerkrachten vind je terug in MUD’s hoofdcampussen in New York en Los Angeles, en via het internationale netwerk aan MUD studios.

MUD Job Board

Ken je het MUD Job Board? Dat is een stageplatform exclusief voor MUD studenten. Na deze basis beauty make-up opleiding heb je toegang tot dit platform. Handig, want zo kun je deelnemen aan boeiende stages, zoals modeshows, filmopnames, fotoshoots en particuliere make-up op evenementen. Een stevige boost voor jouw praktijkervaring en zelfvertrouwen!   

Waar en wanneer

Klaar om jouw make-up uitdaging te starten?
Bekijk onze mogelijke lesmomenten via onderstaande knop en stel jouw eigen programma samen!

Bekijk de lesdagen

Prijzen

Level I Make-up Artist Program

1295,00 EUR(vrij van BTW) +

Make-up kit

899 EUR
(excl. 21% BTW)Kit details
Inschrijven
of

Betaal per maand

169/maand EUR(12 betalingen) Meer info
of

Betaal per maand

322/maand EUR(6 betalingen) Meer info
of

Betaal per maand

571/maand EUR(3 betalingen) Meer info

De opleiding Beauty Essentials Make-up duurt 84 lesuren en is erkend door de Belgische overheid onder het erkenningsnummer DV.O213329 voor KMO-cheques. Ze kan zowel gevolgd worden door particlieren als door zelfstandigen. De betaling kan je doen met KMO-cheques, overschrijving of via spreidingen aangepast aan jouw maandelijks budget.
 

Betaalmogelijkheden als zelfstandige

KMO-cheques: Hierdoor ontvang je een korting tot -40% op het bedrag van de opleidingskosten. Jouw zelfstandig beroep moet in het verlengde liggen van de te volgen opleiding (of moet dat worden).
 

Betaalmogelijkheden als particulier

Maandelijkse betalingen: Je kan de volledige kost van de opleiding (opleiding & kit) spreiden over 12 maanden. 
Opleidingsvergoeding: De opleiding visagie van MUD België is erkend binnen het paritair comité 314 (haartooi, fitness en schoonheidszorgen). Gevolg? Als je een naschoolse, erkende cursus make-up volgt, dan krijg je een opleidingsvergoeding die tot 750 euro per jaar oploopt.

 

Voorschot: Bij het boeken wordt een voorschot gevraagd via overschrijving of VISA van 675,00 EUR
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics