Make-up artist programma's

De make-up programma’s van Make-up Designory combineren verschillende visagie opleidingen en geven een uitgebreide, veelzijdige make-up training. Beginnende make-up artists ontwikkelen hun skills in de Level 1 beauty make-up opleiding, en specialiseren zich tot een echte pro in de langlopende visagie opleiding Level 2 en Level 3. De visagie opleidingen binnen deze programma's volgen elkaar logisch op.

Zo haal je je voordeel uit al het materiaal en de progressieve aard van het leerplan. Het grote voordeel? Grote kortingen wanneer je het programma Level 2 of 3 volgt! Heb je een programma succesvol afgerond? Dan krijg je een certificaat per gevolgde visagie opleiding en mag je jezelf gediplomeerde make-upartist noemen! 

Curriculum Schoolafspraken Aanwezigheden Opdrachten

Curriculum

De opleidingen van MUD Studio baseren zich op dezelfde uitmuntende onderwijsmethodologie en leerkrachtenopleiding die van MUD een pionier maakten in de make-up onderwijswereld. De inhoud van de cursussen komt uit hetzelfde curriculum als dat van de langere programma’s bij MUD, maar is verspreid over kleinere modules. Je volgt deze modules apart of in combinatie, in de MUD school van jouw keuze.

MUD Studio combineert de Make-Up Designory's detailhandel met een boeiend onderwijsaanbod. Zo geniet je van gekwalificeerde MUD producten én unieke opleidingen in make-up artistry. MUD nodigt je uit voor weekend- of avondcursussen, workshops voor make-up liefhebbers en zelfs professionele make-up opleidingen en programma’s met MUD certificaten. 

Samenwerken zoals professionals

De studenten, begeleiders en administratieve medewerkers die elkaar vandaag in onze school ontmoeten, zijn de professionals die morgen zullen samenwerken. Dat weten we bij Make-Up Designory (MUD). En daarom hechten we veel belang aan een respectvolle, hoffelijke sfeer. We vragen onze studenten om hun schoolomgeving te behandelen zoals een werkomgeving. Concreet? Persoonlijke en professionele hygiëne, altijd en overal. Werkplaatsen en leslokalen die mogen gezien worden. Grondige reiniging van het materiaal, de werkplaats en de spiegels op het einde van elke lesdag. Respect voor de extra regels van iedere leerkracht.

De cursussen van MUD zijn actieve, praktijkgerichte programma’s in een strikt professionele omgeving. Om het leerproces te optimaliseren, vragen we alle studenten om niet alleen als artiest, maar ook als model te fungeren. Ben jij de artiest? Dan ervaar je je opdracht alsof je écht aan het werk bent. Dat impliceert een aantal zaken, zoals beleefdheid en professionalisme, nette tools en een geordende werkplaats. Je moet je ook altijd bewust zijn van het comfort van het model. Controleer regelmatig of hij of zij voldoende kan ademhalen, en bescherm de kledij met een bedekking. Ben jij het model in de cursus make-up? Dan zit je perfect stil en rustig. Werk ook goed samen met de artiest, zonder dat je opmerkingen en advies geeft.

Onze verwachtingen

MUD studenten nemen hun klasverantwoordelijkheden professioneel op. Dat spreekt voor zich. Dat betekent dat je op tijd naar de les komt. Onze MUD-leerkrachten en staf verwachten dat iedere student in het leslokaal is, met een ingerichte werkplaats en helemaal klaar voor het begin van de les. Zo installeren we gedragscodes en gewoontes die je helpen in je latere professionele loopbaan. Vermijd ook afwezigheden en vertragingen die de resultaten van je opleiding en curriculum negatief beïnvloeden.

Je moet minstens 90 procent van de lesuren aanwezig zijn om aanspraak te maken op een certificaat. Daarvoor is je fysieke aanwezigheid in de klas noodzakelijk. Dus vertragingen of afwezigheden kunnen nooit een excuus zijn. Elke vertraging wordt afgerond naar 15 minuten. Wanneer ben je te laat? Als je er niet bent bij de start van de les, na een pauze of na de lunch. Of als je de klas te vroeg verlaat. Word je een hele dag als afwezig geregistreerd? Dan noteren we voor die dag nul uren aanwezigheid.

Studenten die de minimale aanwezigheid van 90 procent niet halen, kunnen geen certificaat behalen. We maken uiteraard wel een uitzondering als de afwezigheid door ziekte is. De school voorziet dan een inhaalmoment. 

Haal alles uit je cursus

Krijg je huiswerk boven op je dagelijkse opdrachten in de klas? Dan verwachten we dat je die taak stipt uitvoert volgens de afgesproken timing. Zo krijg je een volledig studiecertificaat voor je opleiding. Lever je je taak te laat in? Dan krijg je maar een half studiecertificaat. Ben je afwezig op de dag dat je je taak moet inleveren? Dan geef je het af op de eerste dag dat je terug naar school komt. Zo behoud je het recht op je volledige certificaat.

Loop je opdrachten, tests of lestijd van je opleiding mis door ziekte? Dan stelt je leerkracht een plan op om de gemiste zaken in te halen, eventueel met bijkomende praktijkoefeningen of testperiodes. We raden je aan om alles in te halen terwijl je nog les volgt. 

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics