Je eerste stappen in de wereld van visagie

Beauty make-up kunnen aanbrengen is een van de belangrijkste vaardigheden van een visagist en een van de eerste skills die je als beginnende make-up artist onder de knie moet hebben. De Beauty Essentials-opleiding van MUD is een visagie opleiding die focust op beauty make-up en je alle technieken aanleert die je nodig hebt om je verder te specialiseren. Het maakt niet uit welke richting je zal uitgaan als make-up artiest, in deze opleiding leer je wat echt essentieel is. Vol passie voor make-up en klaar voor het echte werk? Dan is deze opleiding iets voor jou!
 

Opleiding visagie en beauty make-up

Bij Make-up Designory vind je geen alles-in-één opleiding, maar wel veelzijdige visagie modules die enkel en alleen over make-up gaan. Die specialisatie is onze sterkste troef. Nergens anders vind je zo een uitgebreid aanbod, met visagie opleidingen voor nieuwe én ervaren make-up artiesten.

In de Beauty Essentials-opleiding leg je fundamenten die van pas komen in de specialisatieopleidingen. Wat moet je kunnen om beauty make-up aan te brengen voor film, HD-televisie, print fotografie, advertising en retail cosmetica? Dat is het uitgangspunt van deze visagie opleiding.
 

Vier praktische modules

Onze visagie opleiding 'Beauty Essentials' bestaat uit vier modules: Foundation, Highlight & Shadow, Eyes & Lips, en Beauty. We gaan in elk onderdeel van deze make-up cursus in op de technieken die je vandaag de dag in deze veelzijdige sector nodig hebt.

Je leert alles over facial contouring met highlights en shadows, correctie- en concealing-technieken, base matching, oog- en lipapplicaties en het juiste gebruik van poeder en kleur op de wangen. Na deze make-up opleiding zal je in staat zijn om een volledige make-up look uit te voeren, van 100% corrigerend tot heel natuurlijk. We moedigen je aan om creatief om te springen met producten en creëren elke mogelijke tint door kleuren te mengen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wanneer je de verschillende modules succesvol afrondt ontvang je een certificaat en kan je je talenten verder uitbreiden met de modules HairstylingAirbrush, Bridal, Studio en High Fashion Make-up. Want make-up artiest word je niet in een paar dagen tijd.

Praktijkervaring na jouw opleiding visagie

Na deze beauty make-up opleiding krijg je bovendien toegang tot het MUD Job Board, een stageplatform dat exclusief is voorbehouden voor MUD-studenten. Via dit medium kan je deelnemen aan beloftevolle stages die jouw praktijkervaring en zelfvertrouwen een ware boost geven. Van modedefilés tot filmopnames, van fotoshoots tot particuliere make-up op evenementen,... jij bent de visagist van dienst!

Na je Beauty Essentials make-up opleiding ga je aan de slag in retail of als zelfstandige in hoofd- of bijberoep. Je MUD-opleiding is een garantie dat je écht het verschil maakt. Meer info over de vestigingswet en andere veelgestelde vragen kan je hier vinden.

Is je interesse gewekt en wil je graag een visagie opleiding volgen bij Make-up Designory? We vertellen je er graag alles over in een kennismakingsgesprek op school. Ontdek ondertussen hier al op welke voordelen je als MUD-student kan rekenen.

Ontdek onze visagie opleiding

Onze visagie opleidingen baseren zich op dezelfde uitstekende onderwijsmethode en lerarenopleiding waarmee MUD haar strepen verdiende in de make-up onderwijswereld. De leerstof komt overeen met het curriculum van de langere MUD make-up opleidingen, maar is onderverdeeld in kleinere modules.

Leerplan opleiding visagie

Professionaliteit

Face charts

Kleur vs zwart wit

Licht en schaduw

Gezichtsanalyse

Base applicatie

Base matching

Concealer application

Corrections

Contouring

Highlights & Shadow

Eyebrow Application

Correctieve oogschaduwtechnieken

Oogschaduw

Eyeliner

Valse wimpers

Liptinten en correcties

Correctieve make-up

Naturelle make-up

Smokey eyes make-up

Studentenwerk Beauty Essentials

Behind the scenes & eindwerk

Voor wie en waarom

Iedereen die beauty make-up intensief wil aanleren, kan onze visagie opleiding 'Make-up Artist Beauty Essentials' volgen. Een vooropleiding is niet nodig: zowel beginners als professionals zijn welkom. Je volgt de lessen in het Nederlands, de werkboeken zijn in het Engels. De opleiding duurt 84 lesuren. En daarmee maakt MUD het verschil. Want geen enkele andere make-up school in België biedt een vakopleiding aan met zoveel kennis over beauty make-up. Na deze opleiding visagie ben je klaar voor de volgende make-up uitdaging! We zien deze eerste 84 uur als dé start om beauty make-up te leren.

Ervaring en vooropleiding visagie

Ben je reeds professioneel make-up artiest(e)? Of heb je enkel de passie maar niet de ervaring? Deze opleiding richt zich naar beide doelgroepen met een uiterst uniek en up-to-date leerplan. Een vooropleiding is niet vereist voor deze make-up opleiding.

Onze kwaliteit

Make-Up Designory groeide uit tot de grootste referentie als make-up school met een exclusive focus op visagie opleidingen voor make-up artiesten. Doorheen de jaren blijven we trouw aan onze educatieve normen, curriculumontwikkeling en teacher training. Zo creëerden we een standaardvorm van make-up onderwijs die wereldwijd gevolgd wordt. Hetzelfde leerplan en dezelfde hoge normen en MUD gecertificeerde leerkrachten vind je terug in MUD’s hoofdcampussen in New York en Los Angeles, en via het internationale netwerk aan MUD studios.

MUD Job Board

Ken je het MUD Job Board? Dat is een stageplatform exclusief voor MUD studenten. Na deze beauty make-up opleiding heb je toegang tot dit platform. Handig, want zo kun je deelnemen aan boeiende stages, zoals modeshows, filmopnames, fotoshoots en particuliere make-up op evenementen. Een stevige boost voor jouw praktijkervaring en zelfvertrouwen!   

Waar en wanneer

Prijs

Beauty Essentials

1295,00 EUR(vrij van BTW) +

Make-up kit

899 EUR
(excl. 21% BTW)Kit details
Inschrijven
of

Betaal per maand

169/maand EUR(12 betalingen) Meer info
of

Betaal per maand

322/maand EUR(6 betalingen) Meer info
of

Betaal per maand

571/maand EUR(3 betalingen) Meer info

De opleiding visagie Beauty Essentials Make-up duurt 84 lesuren en is erkend door de Belgische overheid onder het erkenningsnummer DV.O213329 voor KMO-cheques. Ze kan zowel gevolgd worden door particlieren als door zelfstandigen. De betaling kan je doen met KMO-cheques, overschrijving of via spreidingen aangepast aan jouw maandelijks budget.
 

Betaalmogelijkheden als zelfstandige

KMO-cheques: Hierdoor ontvang je een korting tot -40% op het bedrag van de opleidingskosten. Jouw zelfstandig beroep moet in het verlengde liggen van de te volgen opleiding (of moet dat worden).
 

Betaalmogelijkheden als particulier

Maandelijkse betalingen: Je kan de volledige kost van de opleiding (opleiding & kit) spreiden over 3, 6 of 12 maanden. Bij maandelijkse spreidingen zitten administratieve kosten verwerkt in het maandbedrag. 

Opleidingsvergoeding: De opleiding visagie van MUD België is erkend binnen het paritair comité 314 (haartooi, fitness en schoonheidszorgen). Gevolg? Als je een naschoolse, erkende cursus make-up volgt, dan krijg je een opleidingsvergoeding die tot 750 euro per jaar oploopt.

 

Voorschot: Bij het boeken wordt een voorschot gevraagd via overschrijving of VISA van 675,00 EUR
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics